Ingrediënten
1 kg verse tomaten (of 600 gr blik)
Een handvol verse basilicum
Een handvol verse oregano
4-5 knoflooktenen
1 ui
2 laurierblaadjes
2 eetlepels olijfolie
Bereiden
Snij de tomaten in stukjes en snijd de knoflookteentjes fijn.
Als jij niet let op de tomatenschil, laat deze zitten. Voor een gladde saus, ontvel eerst de tomaten.
Verwijder de harde steeltjes van de verse kruiden.
Verhit een pan met de olijfolie en fruit de gesneden knoflooktenen kort aan.
Voeg de gesneden tomaten, laurierblaadjes en de ui toe (snijd hem doormidden voordat je hem toevoegt)
Laat dit koken tot minstens de helft van de vloeistof is ingekookt.
Voeg halverwege de verse oregano toe. Voeg op het laatst de basilicum toe (als je basilicum te lang kookt krijgt dit een bittere smaak)
Verwijder de ui en laurierblaadjes. Breng naar smaak met peper en zout.
Pureer de saus en geniet ervan..
Materialen
Grote pan
staafmixer
Bronvermelding
Perfekte-pizza.de